Arcfelismerő / egyesülő szoftver

szavazat
17

Tud valaki nekem pont a helyes irányba néhány arcfelismerő könyvtárak és algoritmusok? Megpróbáltam keresés / googling de én inkább találni fokozatuk és nagyon kevés valódi szoftver.

A kérdést 09/12/2008 16:52
a forrás felhasználó
Más nyelveken...                            


8 válasz

szavazat
14

Mit szólnál Eigenfaces ? Kihasználja egyszerű matematikai tárolni felismerhető sajátvektor az arc és rekonstruálni arcok segítségével több vektort.

A kód az összes rendelkezésre álló Python is itt .

Válaszolt 09/12/2008 17:09
a forrás felhasználó

szavazat
9

OpenCV van egy nagy számítógépes látás könyvtár.

Itt a OpenCV wiki oldalt arcfelismerés .

Válaszolt 09/12/2008 23:45
a forrás felhasználó

szavazat
5

Amellett, hogy Eigenfaces, azt nézd meg Fisherfaces. Itt egy tudományos dolgozat, amely összehasonlítja a két algoritmus Eigenfaces vs. Fisherfaces . Ez azt mutatja, még jobb teljesítményt Fisherfaces. Abban is egyetértek, hogy tfinniga OpenCV érdemes időt, én is használtam, mielőtt az arcfelismerés.

Végül meg kell konkrétabb. Szeretné felismerni, ha van egy arc képet, majd meg kell határoznia, vagy meg akarja felismerni egy adott arc a kép? A megoldás itt felsorolt ​​az utóbbi kérdésre. Ha azt szeretnénk, hogy kezeljék a korábbi kérdésre azt javaslom keres az irodalomban Adaboost és Haar jellemzői.

Válaszolt 31/12/2008 20:06
a forrás felhasználó

szavazat
4

Valószínűleg nem fog találni sok kész szoftver arcfelismerés. Ha azt szeretnénk csinálni, a legjobb esélye, hogy végre valami, ami valakinek a dolgozat.

Körülbelül 4 évvel ezelőtt valaki CMU, azt hiszem, írtam egy algoritmus, amely a legsikeresebb arcfelismerő algoritmust, amit valaha láttam ... megpróbálom megtalálni az Ön számára, kivéve, ha valaki tudja, mit beszélek.

Ha még soha nem hajtják végre a számítógépes látás kód előtt, akkor lehet, hogy ezt a problémát kezelni törés le egy egyszerűbb probléma. Hány ember keres? Ha ez egy kis embercsoport lehetett a színtér algoritmus munka? Ha az emberek különböző bőrszín, és a különböző haj szín, akkor talán csak hogy képes legyen használni az alap színtér felismerés, hogy egy jó eredményt.

Ellenkező esetben, akkor az a nagy projekt.

EDIT: Itt egy lista néhány CMU cikket, amely megmutatja a helyes irányt

Ha a helyedben lennék, én olvastam néhány ilyen cikkeket, és kövesse nyomon a hivatkozásokat.

Válaszolt 09/12/2008 16:59
a forrás felhasználó

szavazat
2

Írtam egy egész bemutató és demo program szabad forráskódú elvégzésére az arcfelismerés és arcfelismerő valós időben egy webkamera (a Eigenfaces a OpenCV):

http://www.shervinemami.co.cc/faceRecognition.html

Válaszolt 01/11/2010 17:43
a forrás felhasználó

Válaszolt 16/02/2010 13:41
a forrás felhasználó

szavazat
1

Találom Luxand Facesdk a legjobb arc felismerését és azonosítását.

Válaszolt 31/03/2012 10:23
a forrás felhasználó

szavazat
1

Ez a fajta feladat többnyire a neurális hálózatok. Ez az elsődleges iránya nézni. Emellett néhány konkrétabb fajta hálózat, hogy nézd az Kohonen Neural Network. Ez a legegyszerűbb képfelismerő hálózat, amely szintén használható egy arcfelismerő feladatokat. Nem fogja elérni semmilyen jó eredményt csak ez az egy fajta net, de néhány összekötő őket. Nem tudok adni részletesen, mivel tudom, hogy ez csak elméletben, de nincs gyakorlati ismeretek ezen a területen.

Btw, nem hiszem, meg fogja találni azokat a könyvtárakat az adott feladat, mivel általában ha van ilyen könyvtár - miért nem teszik a terméket, és eladni?

Válaszolt 09/12/2008 17:00
a forrás felhasználó

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more