Process mérete UNIX

szavazat
23

Mi a helyes módja, hogy a folyamat méretét Solaris, HP-UXés AIX? Amennyiben az általunk használt top, vagy ps -o vsz, vagy valami más?

A kérdést 04/08/2008 08:34
a forrás felhasználó
Más nyelveken...                            


4 válasz

szavazat
17

A pontos meghatározását vsize, rss, rprvt, rshrd, és más homályos kinézetű rövidítéseket változhat OS OS. Kézikönyvoldalai a topés psparancsok valamiféle leírás, de minden ilyen leírásokat egyszerűsített jelentősen (vagy alapulnak rég kihalt kernelimplementáció).
„Process méretű”, mint fogalom pokolian nehéz körülírni az általános esetben. A válaszok konkrét esetekben erősen függ a tényleges memória kezelése végrehajtása az operációs rendszer, és csak ritkán kielégítő, mint a tiszta „folyamat méretű” fogalmát, hogy létezik a fejében a legtöbb felhasználó (és a legtöbb fejlesztő).

Például, egyik ezek a számok (és nem, valószínű, ezek bármely kombinációjával) lehet használni, hogy pontosan megmondani, hogy hány ilyen folyamatok futnak egyszerre egy adott mennyiségű szabad memória. De tényleg, a legjobb megoldás az, hogy jöjjön ki, hogy vége: miért akarod ezt a számot, és mit fog használni azt? Tekintettel arra, hogy információkat, azt hiszem, akkor még több hasznos válaszokat.

Válaszolt 05/08/2008 02:07
a forrás felhasználó

szavazat
5

Solaris, akkor részletes információt egy folyamat memória használat a pmapparancsot. Különösen pmap -x <pid>mutatja, hogy mennyi egy folyamat memóriáján és mennyi kifejezetten használják ezt a folyamatot. Ez akkor hasznos, dolgozó ki a „marginális” memóriahasználat egy folyamat - ezzel a technikával lehet elkerülni a kettős elszámolás megosztott könyvtárakat.

Válaszolt 20/09/2008 06:37
a forrás felhasználó

szavazat
3

Igen, igazad van, hogy rögzítse a VSZ.

ps umegadja a VSZ és RSS, amelyek a virtuális memória mérete és a rezidens méretét. Az RSS mennyit fizikai memória kiosztásra került az a folyamat, és a VSZ a virtuális memória méretét a folyamatot. Ha több példányban futó program, sok a memória a VSZ megoszlik majd ezeket a folyamatokat.

Válaszolt 04/08/2008 09:21
a forrás felhasználó

szavazat
2

Azt foglalta össze a rezidens halmaz mérete az összes folyamathoz, mint ez (root):

ps ax -o rss | awk '{rss += $1;} END { print rss}'
Válaszolt 20/03/2014 15:59
a forrás felhasználó

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more